Een ring die symbool staat voor de liefde tussen jullie. Voor zowel trouwringen, relatieringen als vriendschapsringen kun je bij ons terecht. Van klassiek to modern, van zilver of goud. Voor elke gelegenheid de juiste ring.

10 Tips voor het kiezen van de juiste ring

Voor iedereen is er een mooie trouwring te vinden. Maar hoe kom je erachter welke het beste bij jou past? Lees dé 10 tips voor het kiezen van jouw perfecte ring!

1. Goede voorbereiding is het halve werk

Een ring uitzoeken begint met oriënteren en keuzes maken. Een ring maken die bij jullie past. Een ring die symbool staat voor al jullie bijzondere momenten samen. Wanneer jullie een juwelier gaan bezoeken, is het het handig om te weten wat er allemaal mogelijk is en wat jullie voorkeuren zijn.

2. Matchende ringen: gaan jullie voor een set?

Het is mogelijk om voor identieke of bij elkaar horende ringen te kiezen maar dit hoeft niet. Kijk naar wat het beste bij jullie past.  Ook een combinatie van een gouden en een zilveren ring is mogelijk.

3. Bestaande ring of eigen ontwerp?

Hebben jullie specifieke wensen die jullie in de ringen willen verwerken? Bestaande ringen zijn er in eindeloze soorten, maten, kleuren en materialen, maar je kunt ook een ring laten ontwerpen. In ons ringenatelier worden naast de collectie trouwringen ook veel echt unieke ringen gemaakt. Meer dan de helft van de ringen die ons atelier verlaat is maatwerk.  

4. Kleur en uitstraling: denk na over het materiaal

Ringen zijn verkrijgbaar in uiteenlopende materialen, van goud of platina tot palladium of zilver. Allemaal mooie en duurzame materialen, maar ieder met een eigen kleur en uitstraling. Gaat jullie voorkeur uit naar het meest bekende edelmetaal, goud? En kiezen jullie dan voor geel-, wit- of rosegoud? Of neigen jullie meer naar het iets minder voorkomende platina?  Voor degene die echt niet kunnen kiezen, bieden meerkleurige ringen wellicht de uitkomst.

5. Over smaak valt niet te twisten – wat is jullie stijl?

Waar de een wegdroomt bij traditionele en romantische ringen met grote briljanten, worden er steeds meer moderne ringen gemaakt en verkocht. Heb jij vroeger weg zitten dromen bij de ring van jouw oma of opa, maar mist deze een moderne touch? Denk dan na over aanpassingen als het toevoegen van een diamant, speciale inscriptie of zelfs vingerafdruk. Zodat jouw persoonlijke ring 100% aansluit bij jouw stijl en smaak. 

6. Een persoonlijke touch door symboliek

Een ring symboliseert de eeuwigdurende verbondenheid. Daarnaast hebben ook verschillende soorten edelstenen een symbolische waarde zoals de robijn als symbool van het hart, de diamant als baken van onverwoestbare liefde en aquamarijn voor een gelukkig huwelijksleven. Om jullie ringen een persoonlijke touch te geven, kun je nadenken over de symboliek in edelsteensoorten.

7. Bepaal het budget

Niet heel romantisch, maar wel van groot belang. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar dat is het budget helaas niet altijd. Afhankelijk van het materiaal, gewicht, de diamant en bewerkingen lopen deze prijzen behoorlijk uiteen. Denk daarom goed na over wat jullie maximaal willen en kunnen spenderen.

8. Gave gravures?

Inmiddels ben je er bijna uit en kun je de ringen zo ongeveer dromen. Maar dan is er nog de gravure. Traditioneel kiezen koppels vaak voor de naam en datum, maar ook hier zijn de mogelijkheden eindeloos. De ruimte is enigszins beperkt, maar toch kun je een korte quote uit jullie lievelingsnummer laten graveren of bijvoorbeeld elkaars vingerafdruk. Denk goed na over de inscriptie voor een zo persoonlijk mogelijke ring die perfect bij jullie past.

9. Slaap er een nachtje over (of twee)

Het uitzoeken van een ring is niet altijd in een uurtje gedaan. Zorg daarom dat je indien nodig op tijd op zoek gaat. 

10. Spreek je wensen en twijfels uit

Laten jullie een unieke ring ontwerpen? Spreek jullie wensen en eventuele twijfels uit. Wij willen graag een ring maken die 100% bij jullie past.